Vooroordelen over uitzendbureaus

Uitzendbureaus zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze zijn voor veel mensen de verbinding tussen hen en een potentiële werkgever en zijn daarom erg belangrijk.
Uitzendbureaus hebben vaak een groot bestand met bedrijven waar zij vaak goede contacten mee hebben, zo hebben zij vele vacatures waardoor ze voor veel mensen wel een passende match kunnen vinden. 
Voor zowel werkgevers als werkzoekende vervullen uitzendbureaus dus een zeer belangrijke rol.
Helaas zijn er nog altijd vooroordelen over uitzendbureau, ook al is het minder dan voorheen. Wij nemen graag de vooroordelen weg door ze uit te lichten, maar bovenal toe te lichten.

Vooroordeel 1: Het salaris via een uitzendbureau is lager.
Wanneer je als medewerker via een uitzendbureau aan de slag gaat, zal je evenveel verdienen als de vaste medewerkers binnen het bedrijf. Vanaf je eerste werkdag zal de inlenersbeloning worden toegepast. Dit houdt letterlijk in dat je als uitzendkracht recht hebt op hetzelfde loon alsmede ook vergoedingen. Het uitzendbureau gaat na welke CAO er van toepassing is en zal de salaristabellen overnemen. Het is dus een veelvoorkomend vooroordeel, maar gelukkig niet waar en bij wet zelfs verboden!

Vooroordeel 2: Een uitzendbureau heeft alleen maar vacatures voor mensen met een lage opleiding.
Gelukkig kunnen we dit vooroordeel ook ontkrachten. Een uitzendbureau heeft vacatures op alle niveaus. Uiteraard worden er ook vaak vacatures uitgezet voor productie- en magazijnmedewerkers, maar er zijn ook vele bureau die zelfs gespecialiseerd zijn in HBO+ vacatures. Marnic heeft op alle niveaus vacatures!

Vooroordeel 3: Je kunt beter rechtstreeks solliciteren
Een uitzendbureau staat vaak in dienst van een bedrijf dat de vacature uitzet. Een bedrijf heeft meestal een duidelijk profiel van wat zij zoeken in hun nieuwe collega, maar hebben zelf geen tijd om hier mee aan de slag te gaan. Een procedure voor het aannemen van een nieuwe collega neemt nou eenmaal wat tijd in beslag. Doordat het uitzendbureau al het voorwerk doet en de meest geschikte kandidaten voor de vacature kan voorstellen, kan het bedrijf direct aan de slag en hebben zij snel een nieuwe medewerker. Ga je toch rechtstreeks solliciteren, dan is de kans groot dat het bedrijf je doorverwijst naar het uitzendbureau dat de vacature in behandeling heeft. 

Vooroordeel 4: Via een uitzendbureau krijg je nooit een vaste baan
Ook dit vooroordeel vegen we graag snel van de tafel, veel medewerkers krijgen juist een vaste baan aangeboden bij het bedrijf waar zij eerst als uitzendkracht hebben gewerkt. Het bedrijf en de medewerker kennen elkaar goed door de uitzendperiode en daardoor durven zij juist een langdurige samenwerking met elkaar aan te gaan. Daarnaast is een vast contract bij een uitzendbureau ook zeker mogelijk. Het leuke daarvan is dat je vaak op verschillende lokaties en projecten aan het werk bent, zo hou je afwisseling in je werk. 

We hopen dat we de vooroordelen weg hebben kunnen nemen! Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Liever gelijk al bij onze vacature kijken voor een leuke, nieuwe uitdaging, dat kan natuurlijk ook!

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!