Vrouwen in mannenberoepen

Als je de beroepen vrachtwagenchauffeur, steigerbouwer of schilder hoort zal je niet snel aan een vrouw denken, maar wist jij dat er genoeg vrouwen zijn die een "mannenberoep" uit oefenen? 
Vroeger waren er bepaalde beroepen waarvan mannen dachten dat ze niet passend waren voor vrouwen. Een echte carrière zat er dan ook bijna niet in. In de fabriek werken, of als verpleegkundige gaan werken was het hoogst wat je vroeger als vrouw kon doen.  

Onderscheid maken op basis van geslacht past allang niet meer in onze huidige samenleving. De laatste jaren zijn vrouwen ook ruimschoots te vinden binnen de mannenberoepen. Ze zijn hoger opgeleid en werken meestal in deeltijd en werken steeds vaker door ookal hebben ze kinderen gekregen. Sommige vrouwen krijgen wel eens opmerkingen zoals: kun je dat wel? Is het niet te zwaar voor een vrouw? Dit is wel een mannenberoep hé en ga zo maar door. Dit houdt deze vrouwen niet tegen, want in veel sectoren beginnen de vrouwen steeds meer de overhand te krijgen. In onder andere de tech- en bouwsector weten vrouwen steeds meer hun plekje te veroveren. Toch schetsten deze sectoren vaak nog het beeld dat voornamelijk mannen geschikt zouden zijn. 
Bij Marnic hebben we ook vrouwen die werken in de mannenberoepen. We hebben vrouwelijke schilders en vrouwelijke steigerbouwers.  
Vrouwen zijn met een opmars bezig in de mannenberoepen en dat gaat niet heel snel stoppen denken wij. In steeds meer mannenberoepen beginnen vrouwen de mannen in te halen. Het onderwijs was al een beroep waarin veel vrouwen werken, maar nu zie je weinig mannen die meesters zijn. Andere beroepen waar we steeds meer vrouwen tegenkomen zijn in de juridische sector en de geneeskunde.  
Zo zie je dat de manier van denken die we vroeger hadden sterk aan het veranderen is.  
 
Ben jij opzoek naar een baan in de "mannenwereld"? Dan nodigen we jou uit om snel eens tussen ons afwisselende aanbod te gaan kijken!  

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!