Voordelen van een flexwerker

Flexmedewerker, interim en uitzendkrachten? Eigenlijk allemaal synoniemen van elkaar, het zijn medewerkers die in dienst zijn van een uitzendbureau. Vaak weten mensen niet precies wat het echt is en kan het woord ‘uitzendbureau’ zo hier en daar in het verkeerde daglicht komen. Máár eigenlijk hebben flexwerkers in Nederland dezelfde rechten als een reguliere werknemer bij een bedrijf. Sterker nog sinds de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft het werken als een flexwerker veel meer voordelen!

  • Ervaring opdoen

Vraag je je ook meteen af wat er bedoeld wordt met ervaring opdoen? Hier komt de oplossing! Als flexwerker, kan je namelijk veel werkervaring opdoen in de branche of bedrijf waar jij interesse in hebt. Vandaag de dag is het steeds moeilijker om een baan te vinden bij een bedrijf als je geen ervaring hebt, dit is erg frustrerend, want je kan er vaak niet eens zelf wat aan doen. Om deze reden is een uitzendbureau juist de beste oplossing. Elk bedrijf waar je aan de slag gaat heeft een andere aanpak, collega’s, organisatiestructuur- en cultuur. Tijdens je nieuwe werkzaamheden leer je in verschillende omgevingen effectief te werken en kan je laten zien dat je goed inzetbaar bent en flexibel omgaat met nieuwe situaties en omgevingen. Handig voor op je CV!

  • Flexibiliteit

Hierboven viel het woord ‘flexibel’ al één keer. Dit is een hele belangrijk eigenschap als medewerker, het laat zien dat je je kan aanpassen aan een situatie en omgeving. En als uitzendkracht ben je flexibel, je hoeft niet vast te zitten aan een bedrijf als je dat niet wilt, want je kan werken voor verschillende bedrijven via het uitzendbureau. Misschien wil je juist wel binnen één bedrijf blijven werken. Dit is ook mogelijk. Je kan binnen het bedrijf een andere functie krijgen of zelfs binnen hetzelfde bedrijf verschillende opdrachten, omdat het je goed ligt en het bedrijf vertrouwen in je heeft.

  • Matchen

De juiste match, hier draait het om bij Marnic! Wij willen dat onze flexwerkers en opdrachtgevers zo goed mogelijk bij elkaar passen. Want als flexwerker wil je natuurlijk jezelf comfortabel voelen en hoop je op een klik binnen het bedrijf. De wensen die worden aangegeven door onze flexwerkers, daar gaan wij mee aan de slag.

  • Je netwerk uitbreiden

Het uitbreiden van je netwerk is belangrijk om je te ontwikkelen om nieuwe kansen voor jezelf te creëren, je maakt van jezelf namelijk een ‘merk’, ook wel bekend als employer branding. Als flexwerker ben je veel onder de mensen, met die mensen/collega’s bouw je een professionele en persoonlijke relatie op. Dit is belangrijk voor je toekomst, tegenwoordig is social media waaronder LinkedIn erg belangrijk. Binnen Marnic, kan je je netwerk uitbreiden!

  • Inkomen

Zo, en nu kan je denken, ‘ja, erg leuk allemaal, maar hoe eerlijk is mijn inkomen?’ of ‘krijg ik wel het juiste loon?’. Het is begrijpelijk dat er vragen bij je opkomen, omdat veel mensen een verkeerd beeld hebben van de rechtspositie en het salaris als flexwerker. Vaak hoor je termen als ‘uitbuiting, ontbreken van scholing, onrechtvaardige behandeling’, dit is volledig onterecht. Als je binnen Marnic aan de slag gaat doe je dat op basis van een (fase)overeenkomst. Wij zijn namelijk aangesloten bij de NBBU en daarin volgen wij ook het loonverhoudingsbesluit. Dit betekent dat je als flexwerker hetzelfde loon ontvangt als een reguliere medewerker binnen het bedrijf, maar je kan ook je pensioen opbouwen. Het salaris kan variëren per opdracht, dit is ook bij bedrijven het geval, maar je zal niet minder verdienen dan je collega’s.

Nu je dit allemaal weet, wil je misschien wel meteen aan de slag

 Wil je meer weten over werken als flexwerker? Neem contact met ons op wij zullen je zo snel mogelijk helpen.